AANMELDEN

STRUCTUUR

We zijn vooral een open vereniging. De bedoeling is dat onze muzikanten zoveel mogelijk betrokken kunnen worden met wat er reilt en zeilt in Harmonieorkest Demer en Laak vzw. Daarom hebben we niet zomaar een bestuur en een dirigent die alles beredderen. De Raad van Bestuur staat elke dag klaar om de vereniging draaiende te houden, maar voor de grote beslissingen kan het orkest rekenen op de Algemen Vergadering. Daarnaast is er ook muziekcommissie die mee overlegt over alle muzikale aspecten. De muziekcommissie staat open voor alle leden. Iedereen kan een idee lanceren. Die inspraak is van cruciaal belang in onze vereniging. Minstens eenmaal per jaar houden we een ledenreferendum waarop alle vragen een antwoord krijgen. Ook onze jeugdmuzikanten krijgen af en toe de verantwoordelijkheid om een project in handen te nemen, zoals de jaarlijkse groepsuitstap of hun eigen concert Young Stars.

Grootse uitvoeringen van de Carmina Burana, twee cd-opnames, concertreizen naar Zweden, Toscane, Praag en Wenen, een internationale taptoe, Lumen PromMs, Hasselt Proms, de jaarlijkse kerstconcerten en voorjaarsconcerten: het zijn allemaal mijlpalen in de geschiedenis van D&L vzw. Sinds enkele jaren kunnen wij ook probleemloos onze Tempranillo-degustatieconcerten bij in dat rijtje zetten.

Maar onze grootste verwezenlijking ziet en hoort u op het podium aan het werk, namelijk een dynamisch orkest vol jonge mensen, dat de uitdaging aangaat te spelen voor een groot publiek, en er geweldig veel plezier aan beleeft!

MUZIKANTEN

Voor een orkest zijn de muzikanten wat zout is in de keuken: je kan niet zonder. Wij vinden het belangrijk dat onze leden zich goed voelen in het orkest en steeds de mogelijk hebben om muzikaal te groeien.  Drie kwart van de muzikanten zijn jongeren en dat is geen toeval. Het is onze bewuste focus: net door in een orkest als het onze te zitten, gaan jongeren muziek met plezier spelen. En dat staat dan weer garant voor een leven vol muzikaliteit. We brengen verantwoordelijkheid, creativiteit en organisatorische vaardigheden over op jongeren. Dit is een formule die werkt omdat we leden betrekken bij het reilen en zeilen van D&L, maar het houdt onszelf ook scherp.

Dirigent Sven Creyns
Piccolo Pascale Jacobs
Inge Deckers
Dwarsfluit Anouk Put
Elke Metten
Guillaume Manfredi
Hannah Bertrands
Inge Deckers
Isabella Poelmans
Jerina Vanstraelen
Leen Van Aerschot
Lieve Grommen
Myra Lingier
Noortje Slegers
Pascale Jacobs
Pauline Maas
Sofie Vanleeuw
Tom Bijnens
Hobo Clara Goddefroy
Kato Minten
Fagot An Engelen
Klarinet Cindy Gust
Floor Spaas
Geert Vandevenne
Kristien Bollen
Liesbet Truyers
Lieve Vanspauwen
Magda Vanheste
Marjan Annaert
Marjorie Debreuil
Mathijs Biesmans
Maud Goddefroy
Saskia Vos
Wim Vannijvel
Basklarinet Maarten Aerts
Altsaxofoon Anne Aerts
Axl Sneyers
Bram D'Hondt
Delphine Rummens
Hans Roggen
Jan Borgers
Julie Vandeborg
Marie Maas
Merijn Achten
Nicole Mechelmans
Robin Dewachter
Tenorsaxofoon Greet Biesmans
Magda Robijns
Baritonsaxofoon Paul Van Swartenbrouck
Trompet Arne Bijnens
Birthe Breemans
Fien Spaas
Hans Vanhoudt
Ignace Vanmechelen
Jeroen Jordens
Laure Martens
Laurien Vandebosch
Peter Grommen
Pieter Olaerts
Cornet Alicia Krimpenfort
Hoorn Eva Baerts
Liesbet Lemmens
Robbe Dekoning
Roger Liberloo
Stijn Lemmens
Trombone Andries Henkens
Astrid Vanhees
Joaquim Krimpenfort
Koen Vertessen
Euphonium Bob Horions
François Poelmans
Jos Jacobs
Soetkin Pirquin
Tine Wathiong
Bastuba Dirk Pools
Gert Devroye
Stefan Munters
Cello Mattias Windmolders
Wim Voordeckers
Contrabas Chris Opsteyn
Kaat Voordeckers
Piano Astrid Vanhees
Slagwerk Astrid Herremans
Brecht Munters
Eric Clerckx
Flo Hermans
Gitte Bijnens
Martijn Vanhees
Pieter-Jan Dekoning
Sandra Deblanc
Stef Pools
Tahien Cypers
aantal muzikanten : 88

Behalve deze instrumenten zou ook harp in het orkest kunnen passen, maar dit instrument is momenteel niet vertegenwoordigd. Wij blijven natuurlijk elke dag bouwen aan een zo evenwichtig mogelijke orkestbezetting.

RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur is het orgaan dat zich bezighoudt met de dagelijkse praktische werking van de vereniging. Op de maandelijkse vergadering in GCOC Oosterhof hakken zij de nodige knopen door. Ze verdiepen zich voornamelijk in de zwaardere materie die de vereniging te verwerken krijgt. Hoe concerten er inhoudelijk uit zien is dan weer de taak van de muziekcommissie. Op die manier kan het bestuur zich volop concentreren op een goed draaiende vereniging.

Voorzitter Peter Grommen
Secretaris Stijn Lemmens
Penningmeester Philippe Vos
Leden Bob Horions
Brecht Munters
Hans Vanhoudt
Jeroen Jordens
Koen Vertessen
Lieve Vanspauwen
Maarten Aerts
Magda Robijns
Martijn Vanhees
Paul Van Swartenbrouck
Sofie Vanleeuw
aantal leden : 14
ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van Harmonieorkest Demer en Laak vzw en neemt de grote beslissingen van de vereniging. Zij komen minstens een keer per jaar samen, maar kunnen voor dringende beslissingen ook vaker bijeengeroepen worden.

Voorzitter Peter Grommen
Secretaris Stijn Lemmens
Penningmeester Philippe Vos
Leden Bob Horions
Brecht Munters
Hans Roggen
Hans Vanhoudt
Jeroen Jordens
Koen Vertessen
Lieve Vanspauwen
Maarten Aerts
Magda Robijns
Martijn Vanhees
Mathijs Biesmans
Paul Van Swartenbrouck
Roger Liberloo
Sofie Vanleeuw
Stefan Munters
aantal leden : 18
MUZIEKCOMMISSIE

Dit deelorgaan bestaat logischerwijze uit een aantal muzikanten. Ook de dirigent maakt er deel van uit. De muziekcommissie bepaalt op de maandelijkse vergadering onder meer de muzikale lijn en de inhoud van de concerten. De muziekcommissarissen zijn het creatieve brein van de vereniging. Elke muzikant die dat wil, kan lid worden van deze commissie, al vormen sommige muziekcommissarissen al jaren een vaste kern die de verworven kennis en kunde kan doorgeven aan de nieuwe generatie.

Voorzitter MC Hans Vanhoudt
Secretaris MC Hans Roggen
Leden Brecht Munters
Eva Baerts
Inge Deckers
Jeroen Jordens
Maarten Aerts
Marjan Annaert
Martijn Vanhees
Paul Van Swartenbrouck
Peter Grommen
Sven Creyns
aantal MC leden : 12

Hans Roggen en Koen Vertessen zijn onze concerttechnici. Ze hebben elk hun eigen specialiteit en zorgen ervoor dat ons publiek steeds in een sfeervolle en wondermooie concertzaal wordt ondergedompeld. Dit is een heel belangrijk element in onze organisatie en hier maken we dan ook het verschil. De verwachtingen rond de inkleding van de concertzaal en de techniek zijn zowel bij het publiek als bij onze leden dan ook steeds hooggespannen.

ONTWERP: Koen Vertessen | REALISATIE: Brecht Munters & Stijn Lemmens