AANMELDEN

SVEN CREYNS

Sven Creyns studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er twee meesterdiploma’s, trompet bij Léon Pétré en hafabra-directie bij Jan Van der Roost, alsook het hoger diploma trompet. Verder behaalde hij er een aantal eerste prijzen: notenleer, harmonieleer en kamermuziek. Hij volgde masterclasses bij onder meer Peter Masseurs, solotrompettist bij het Amsterdams Concertgebouworkest, en de Amerikaanse trompetvirtuoos Allen Vizzutti.

Als trompettist speelde Sven Creyns reeds bij verscheidene vooraanstaande orkesten en trok hij twee jaar op tournee met het Ballet van Vlaanderen.

Sven is leraar aan de academies van Genk, Beringen, Voeren-Riemst en Tongeren. Hij werkt als leraar-coördinator mee aan Ukelila (vzw ‘Muziek voor Ieder Kind’). Dit is een innoverend muziekeducatieprogramma dat kinderen in basisscholen de kans geeft om een muziekinstrument te leren spelen zonder voorkennis van muziek.

Verder is hij actief als dirigent en als jurylid bij diverse wedstrijden. Hij is tevens lid van de stuurgroep HaFa Limburg van Vlamo (Vlaamse amateurmuziekorganisatie).

Sinds 2006 is Sven dirigent van Harmonieorkest Demer & Laak vzw.

VORIGE DIRIGENTEN

Gaston Minten en Bert Minten waren de eerste twee dirigenten van orkest, toen nog gewoon Harmonieorkest Demer en Laak. Sven Creyns volgde Bert op in 2006.

Bij gelegenheid dient een dirigent natuurlijk vervangen te worden omwille van ziekte, concert… Dit gebeurde in het verleden o.a. door Stephan Jacobs, Stefan Munters, Nico Neyens en Piet Swerts.

ONTWERP: Koen Vertessen | REALISATIE: Brecht Munters & Stijn Lemmens